fejléc Kapcsolat Nyitólap Oldaltérkép
bezár

Mi az animáció, ki az animátor?

Az animáció a latin eredetű anima szóból származik, amely jelentése lélek
Az animáció annyit tesz lelkesíteni.
A szállodai animáció a 90-es évek elején terjedt el a nagyobb hotelek körében és ma már szinte nincs is olyan komolyabb mediterrán szálloda, ahol ne lenne animáció.
A szállodai animáció fő célja, hogy a vendégeket arra lelkesítse, hogy aktív pihenéssel töltsék el nyaralásukat. Részükre az animátorok programokat találnak ki, szerveznek meg és vezetnek le. Ezek a programok általában játékos sportesemények, vicces vetélkedők a nap folyamán és szórakoztató showműsorok esténként.
Az animátorok általában csapatban dolgoznak, amelyben mindenkinek meg van a saját feladata, programjai, amit szervez és vezet. Egy ilyen csapatban 2 főtől kezdve akár 15-20 fő is dolgozhat a szálloda igényei szerint. A csapatban betöltött szerepek általában:
- Sport/fitnessanimátor: a sportprogramok és a sportos játékok felelőse, az esti showműsorok résztvevője
- Gyerekanimátor: a kölyökklub házigazdája és a gyerekprogramok vezetője és felügyelője, az esti showműsorok résztvevője
- All-rounder: az összes program ismerője, részt vesz mind a napi programokban, mind az esti showműsorokban
- Team leader/chief animator: a csapat vezetője, több éves animációs tapasztalat birtokosa, irányítja az animátorok munkáját, az esti showműsor házigazdája és vezetője

Milyenek az animációs programok?

Az animációs programok a nap folyamán délelőtt, délután és este folynak. Délelőtt és délután általában a játékos sportesemények zajlanak, mint például darts, boccia vagy petanque, strandröplabda, vízilabda, kosárlabda, aerobic, asztalitenisz, foci, vízi aerobic, íjászat és minden további sportolási lehetőség, amire a hotel felszereltsége lehetőséget ad. Ezeknél a programoknál a szabályok gyakran kicsit meg vannak bolondítva, hiszen itt tényleg nem a győzelem a fontos, hanem a jó hangulat és a nevetés. Az animátor feladata, akihez egy-egy ilyen program tartozik, hogy ezeket megszervezze és levezesse.
Az esti programokban az egész csapat közösen vesz részt, ezek az esti showműsorok többségében színpadi vetélkedők és játékok. Ezeket a team leader/chief animator vezeti, és a többiek segítenek a szervezésben, előkészítésben és a műsor alatt ügyelnek arra, hogy minden rendben menjen. Az esti showműsorok másik fele a zenés-táncos, kosztümös fellépések, ahol a csapat egy-egy előre megtanult koreográfiát vagy humoros színpadi ötletet ad elő. A táncok leggyakrabban musical részletek vagy felkapott slágerekre kitalált koreográfiák. A színpadi jelenetek vicces kosztümös szkeccsek, amelyekbe gyakran a vendégeket is beveszik szerepelni.

Mi kell ahhoz, hogy animátor legyek?

Ha fiatalos, vidám és talpraesett vagy, elmúltál már 18 de még nem vagy 35 és beszélsz angolul és lehetőség szerint egy további idegen nyelven akkor jelentkezz!
Mivel az animátorokat foglalkoztató hotelek vendégeinek többsége Európából érkezik alapvető, hogy legalább angolul beszélj. Ezen felül minden további nyelv, főleg a német, a spanyol, a francia, az olasz és az orosz előny.

Mennyi időre lehet animátornak jelentkezni?

Az év egy nyári és egy téli szezonból áll. A nyári szezon április végével kezdődik és októberben ér véget, a téli szezon novemberben indul és áprilisig tart. Az animációban mindig fontos, hogy egy-egy hotelben jól összeszokott csapat dolgozzon szezononként, ezért partnercégeink mindig előnyben részesítik azokat akik az egész szezonra jelentkeznek, tehát folyamatosan tudnak dolgozni hat hónapon keresztül. Vannak azonban rövidebb távú lehetőségek is a munkára, illetve a szezon folyamán is be lehet kapcsolódni, ha van szabad hely, de a legrövidebb szerződés három hónapra szól.
Azoknak a jelentkezőknek, akik az egész nyári szezonra jelentkeznek, lehetőségük van részt venni partnercégeink minden évben megrendezésre kerülő tréningjein. Ezek a tréningek mindig közvetlenül a szezon kezdete előtt egy vagy két hétig tartanak és arra szolgálnak, hogy a jelentkezők minden tudást elsajátítsanak, amire csak az animációban szükségük lesz. A tréningek helyszíne már külföldön, abban a szállodában van ahol később dolgozni fogsz vagy ahhoz közel. Ez alatt az egy vagy két hét alatt a szállást és a teljes ellátást, valamint az oktatást is az adott partnercég biztosítja saját költségén. Amennyiben nem abban a hotelban fogsz majd dolgozni, ahol a tréning volt akkor a továbbutazást a leendő munkahelyedre is a cég fizeti. Akik a szezon folyamán később kapcsolódnak be, azoknak a szállodában eltöltött első hét telik a betanulással.

Aktuális

ÁLLÁSINTERJÚ NAPOK 2018-ban!

Március 24.
Görögországi Állások

Április 14.
Spanyolországi ÁllásokMár folyamatosan lehet jelentkezni a 2018-as nyári szezonra Görögország, Ciprus és Spanyolország szállodáinak programszervező csapataiba! Angol nyelvtudás mindenképp kell, további idegen nyelvek előnyt jelentnek: német, orosz, olasz, spanyol vagy francia...


Spanyol partnercégünk kifejezetten keresi a gyakorlattal rendelkező animátorokat a nyári és a téli szezonra is!© 2018 www.hotelanimation.hu