fbpx
Anett, 2019 Spanyolország

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki az animátorkodást, akármilyen jövőbeli tervei is vannak, mert annyi különféle feladatot kapsz pozíciótól függetlenül, hogy garantáltan fogsz tanulni valami új képességet.

Én 6 hónapot töltöttem Mallorcán mint gyermekanimátor. Napközben a gyerekekkel voltam, esténként pedig minidiscot és showkat vagy bingot csináltunk a vendégeknek, a professzionális showknál segítettünk. A Miniclubban teljesen önállóan dönthettünk a programról. Leadhattuk a hotelnél, hogy milyen eszközökre van szükségünk és akármikor használhattuk a nyomtatót, ami sokat segített a kézműves foglalkozásoknál és nagyon jó érzés volt, hogy kreatívak lehettünk ebből a szempontból.

Gyakorlatilag napi három beosztásban dolgoztunk. Lehet, hogy ez elsőre sok munkának tűnik, de a szünetekben ki tudtuk magunkat pihenni és természetesen esténként volt energiánk még néha elmenni valahova, így a munkán kívül is rengeteg embert meg lehetett ismerni. Heti másfél nap szabadnap volt, a teljes szabadnapokon el lehetett menni felfedezni a szigetet. Mi egy hat tagból álló csapat voltunk, mikor még/már nem volt annyi vendég, egyszerre kaptuk meg a szabadnapjainkat, ami nagyon jó volt, mert munkán kívül is tudtunk programokat szervezni együtt. Mikor sok vendég volt különböző napokon voltunk szabadok, így nem kellett egyik napra se leállítani az animációt. Viszont ez remek alkalom volt arra, hogy kicsit egyedül legyünk vagy megismerjük a szigeten megismert hotelen kívüli barátainkat, esetleg pihenjünk, ha nagyon elfáradtunk a hét során. Esténként egy közeli szórakozóhelyre jártunk el, ahova ingyen belépőkártyát, egyéb kedvezményeket kaptunk és külön rendezvényeket is szerveztek a városban dolgozók számára. Szerintem érdemes megemlíteni szervezett kirándulásoknál, hogy egy helyi hotelben dolgozol, mert sokszor olcsóbban lehet jegyet venni, de akár bicikli- vagy autókölcsönzésnél is.

Hogyha valaki jelentkezni szeretne, szerintem nagyon fontos, hogy nyitottak legyetek akármire, mert sokszor olyan feladatokat is kaphattok, amik nem kapcsolódnak annyira a munkakörötökhöz, pl. italt osztogatni az étteremben, gyerekanimátorként is beállhattok néha a felnőtt vendégekkel sportolni, ha épp nincs sok gyerek, fel kell díszíteni különleges alkalmakra a hotelt, stb… Gyorsan kell megtanulni a dolgokat, de nem kell megijedni, hogyha nincs tapasztalatotok valamiben, pl. egy jógát is simán meg lehet tartani videók alapján. Itthon én sem gyerekekkel dolgozok, de kint rengeteget tanultam. A másik dolog, hogy csak olyan nyelveket tüntessetek fel az önéletrajzotokban, amit valóban beszéltek, mert nagyon rosszul jön ki, ha helyben derül ki, hogy csak megértitek. Az egyáltalán nem baj, ha rossz a nyelvtan vagy a kiejtés, csak az a lényeg, hogy merjetek megszólalni és megszólítani embereket, gyorsan tudjatok váltani a nyelvek között – ami először nehéz, de nagyon hamar bele lehet jönni. Introvertáltabbnak nyilván nehezebb, dehát ez a lényeg; kimozdulni a komfort zónákból, ugye? 🙂

Ígérem, hogyha belevágtok ebbe, egy nagyon jó élmény lesz és nem fogjátok megbánni! Animátorként nem lehet unatkozni.

További beszámolók

Értesülj mindig elsőként a legfrissebb állásajánlatokról és híreinkről!
Írd be ide a neved és e-mail címed
Köszönjük!
Hozzájárulok, hogy részemre marketing üzeneteket juttassanak el. (Hozzájárulását egy kattintással bármikor visszavonhatja.)
Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre! Hotel Animation