fbpx

Miért jó animátorkodni?

Röviden:

Animátornak lenni egy igazán pörgős, vidám munka amibe ha belejön az ember nem érzi többet munkának hanem inkább fizetett nyaralásnak!
A világ egy olyan pontján élhetsz, ahol mindig süt a nap és az emberek vidámak és mosolygósak, mert nyaralni jöttek, nem unatkozni.
Minden nap új emberekkel ismerkedhetsz meg, új barátokra teszel szert. Szabadnapjaidon beutazhatod az egész környéket, meglátogathatod az összes látnivalót, megismerheted a turista övezeten kívüli érintetlen világot, de ha akarsz, akár egész nap a barátaiddal a strandon lustálkodhatsz és koktélokat szörcsölgethetsz.
Minden este vár rád egy fergeteges jó buli, mert társaság mindig van és a szórakozó-helyek tömve vannak. Csak másnapra is maradjon energiád!
Főzés és mosogatás: ezeket elfelejtheted. Mivel a szállásodat és az ellátásodat a hotel biztosítja így fogkrémen és naptejen kívül másra nincs is gondod, és így a fizetésed teljes egészében félreteheted.
A hotelek vendégei főleg Nyugat-Európából érkeznek, így a nyelvtudásod tökéletesre fejlesztheted és akár további nyelveket is megtanulhatsz.

…és részletesebben:

Animátorként mindenki ismer…

Animátorként egy igazi közösségi ember leszel, aki a hotel legtöbb vendégét személyesen ismeri. Minden vendég rád köszön és nyitott egy rövid beszélgetésre, viccelődésre.
Kedvenc programszervezőjükként Te leszel az első ember, akit a hotelből megismernek, és elengedhetetlen szereplője leszel a nyaralásról készült képeknek, minden hét után újabb és újabb címekkel, telefonszámokkal gazdagodik az „adattárad”. Hétről-hétre új emberekkel találkozol a világ minden tájáról, más kultúrákkal, más szokásokkal ismerkedhetsz meg és életre szóló barátságok köttethetnek. Esténként oriási bulizások és iszogatások hozzák össze a vendégeket, aminek Te vezető egyénisége lehetsz, akár fiatalokról van szó, akár idősebbekről. A lényeg, hogy azért másnapra is maradjon energiád!

Animátorként nyelvtudásod fejlődik…

Nyelvtudásod használhatósága hihetetlenül fejlődik, hiszen itt ténylegesen kell használni a nyelveket, napi 24 órában és legtöbbször anyanyelvi beszélőkkel. Az ebben a munkában elsajátított nyelvtudás értéke sokszorosa a bárhol máshol megszerezhetőnek, hiszen itt nem folyamatosan egy környék vagy egy család nyelvjárását veszed át, hanem turnusonként más és más vidékek, országok nyelvhasználati eltérését is megismered, felismered és megérted. Az így megszerzett nyelvtudásoddal, itthon azonnal lenyelvizsgázhatsz és az állásinterjúkon önbizalommal, jól és pörgősen használhatod.

Animátorként király lehetsz…

Az animátor a nyaralóhelyek királya. Hogy miért is? Mivel az animáció arról szól, hogy folyamatosan a vendégekkel foglalkozol, Te vagy az első akit megkérdeznek, hogy hova érdemes menni vacsorázni, vásárolgatni, bulizni. És természetesen az éttermek, boltok és szórakozóhelyek is tudják ezt, ezért mindig az animátorok barátai akarnak lenni, különböző kedvezményekkel illetve akár jutalékok kifizetésével is kedveskednek neked! Ha elmész enni egy gyrost, azt csak neked sokkal olcsóbban adják, ha vennél valami ajándékot, százalékokat csökkennek az árak és ha este bulizni indulsz, a szórakozóhelyeken nincs beugró! Sőt, ha a szálloda vendégeivel mész kirúgni a hámból, még az italokat is ingyen kapod! Ez persze csak rajtad múlik, hogy a kedvezmények és ingyenes belépőkhöz milyen üzleti barátságokat tudsz kiépíteni, de előbb-utóbb mindenki megtalálja az utat.

Animátorként játszva kereshetsz…

Mivel a szállásodat és az ellátásodat a hotel és a cég biztosítja, a keresetedet szinte teljes egészében félreteheted, mert költeni a fogkrémen és a naptejen kívül semmire sem kell. Nincs gondod a bevásárlásra, főzésre, mosogatásra… Ezen kívül a fizetésed kiegészítheted az adódó pénzkereseti lehetőségekkel pl.: további, szállodán kívüli sportesemények szervezésével vagy a környező boltokkal, éttermekkel, szórakozóhelyekkel kötött megállapodások útján. Ha a vendégek a Te tanácsodra, vagy esetleg veled mennek bevásárolni, vacsorázni vagy szórakozni egy-egy helyre, ezt látni fogják a tulajdonosok is, és ösztönözésül, hogy legközelebb is ide küldd vagy hozd vendégeidet, kedvezményekben vagy jutalékban lehet megállapodni. Például a szórakozóhelyek ingyen belépőkártyákat adnak neked, és ha a vendégeid ezzel mennek be, már mehetsz is az ingyen italokért vagy a jutalékodért. Ha sporteseményt szervezel, pl. fociversenyt egy hotelen kívüli pályán vagy go-kartozni viszed a vendégeket akkor a bérleti díjakból lehet százalékot kérni. Persze, ezt mindig okosan, úgy, hogy a hotel érdekei ne sérüljenek! Ugyanígy működik ez a robogóbérlésnél, autóbérlésnél, jetskibérlésnél és a nyaralóhelyi szolgáltatások legtöbbjénél.

Animátorként személyiséged fejlődik…

Azt mondják, hogy az ember önbizalma és önismerete sokat fejlődik, ha minél többet van idegen emberek között. Az animációban hétről hétre egy szállodányi idegen ember között mozogsz és foglalkozol velük. Önbizalmad hihetetlenül fejlődik ezáltal, és rengeteget tanulsz az emberekről és a kommunikációról. Nem csoda, hogy sok exanimátor hazatérve gyakran trénerként vagy kommunikációs szakemberként helyezkedik el, esetleg a médiában kezd karrierbe. A szállodai animációban alaposan, minden oldalról megismered a „show business” azaz a szórakoztatás világát, hiszen az esténkénti showműsorok előkészítője és résztvevője vagy.

Értesülj mindig elsőként a legfrissebb állásajánlatokról és híreinkről!
Írd be ide a neved és e-mail címed
Köszönjük!
Hozzájárulok, hogy részemre marketing üzeneteket juttassanak el. (Hozzájárulását egy kattintással bármikor visszavonhatja.)
Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre! Hotel Animation