fbpx
Anna, 2023 Spanyolország

„Élménybeszámoló”, elmosolyodom, amikor leírom ezt a szót, és azt gondolom magamban, „de hát Fuerteventuráról egy egész könyvet tudnék írni”. Annyi minden történt ott egy félév alatt, mint itthon Magyarországon sosem. Valószínűleg azért, mert egy teljesen más életstílusba csöppentem, és rengeteg új helyzetben kellett helytállnom ezen a csodálatos szigeten.

Igazából, amikor elhatároztam, hogy kilépek az itthoni munkámból, pont ezt akartam: valami teljesen újat és ellentéteset azzal, amit eddig csináltam. (Nagykövetségen voltam fordító-tolmács.) Ennek fényében viccesen hangozhat, és az is volt, sőt kifejezetten nagy kihívást jelentett számomra, hogy meg kellett tanulnom táncolni, vagy dj-kabinban dolgozni az esti showk alatt, illetve a kinti létem vége felé még fitnesz animátor is lettem. Bár Miniclub animátor volt a fő tevékenységem, tehát gyerekkel dolgoztam a napjaim nagyrészében, rengeteg emberrel, vendéggel találkoztam, és kötöttem barátságot a hotelben, a tengerparton, vagy akár egy bárban.

A kezdeti nehézségek ellenére, egy idő után nem is lehetett volna otthonszerűbb Costa Calma (a település, ahol laktam), kicsit olyan volt mintha a „valódi világ” megszűnt volna, mintha a szokásos társadalmi problémák nem is léteznének, és mindenki csak boldog, élvezi az életet úgy ahogy van. Annyi ember mosolyát, kedves szavait őrzöm az emlékeimben. A sziget természeti látványosságai lenyűgözők, viszont az ott szerzett barátoknak, munkatársaknak köszönhetően ennyire felejthetetlen Fuerteventura.

Szabadidőmben bejártam az egész szigetet, rengeteget kirándultunk, soha nem láttam még ilyen elképesztő, hol vörös vulkánpor, hol sárga homok fedte holdbéli tájakat, ennyire kéken ragyogó óceánt. De például bulizni sem buliztam soha ennyit, mondhatni minden nap. A hotelben a habparty volt a kedvencem, de soha nem fogom elfelejteni azt az örömöt sem, amikor a gyerekek hangosan énekelve táncoltak velem a mini discoban. Sőt olyan szerencsés voltam, hogy a nemzetközi szörfversenyt Sotaventon, a közeli beachen szervezték, amellyel egyidőben tartották a la Carpa zenei fesztivált, így több napon is csak kigyalogoltunk éjszakafiestázni. Csodálatos volt, amikor egy sátornyi ember üvöltve énekelte Farruko számait.

Fuerteventura nem csak egy nyári kaland, hanem szerelem. Szabadság. Barátságok. Az animátorkodás pedig rengeteg hasznos vendéglátóipari tapasztalattal gazdagít. Eddigi életem legcsodálatosabb féléve volt, amire abszolút nem számítottam, amikor egy éve ilyenkor jelentkeztem az állásra.

További beszámolók

Értesülj mindig elsőként a legfrissebb állásajánlatokról és híreinkről!
Írd be ide a neved és e-mail címed
Köszönjük!
Hozzájárulok, hogy részemre marketing üzeneteket juttassanak el. (Hozzájárulását egy kattintással bármikor visszavonhatja.)
Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre! Hotel Animation