fbpx
László, 2019 Spanyolország

Már több éve foglalkozom animációval. 2014 nyarán, egyetemi éveim alatt kezdtem ebben a munkakörben dolgozni egy hazai közvetítő cég alkalmazásában egészen 2019 januárjáig. Ekkor úgy döntöttem, ideje lezárni ezt a korszakot és váltani – már csak életkoromból is kifolyólag -, beállni a társadalom által diktált szürke hétköznapok forgatagába.

A munkakeresési folyamat második-harmadik hetében, állásajánlatok böngészése közben egyszer csak felugrott a Hotelanimation.hu hirdetése: „Dolgozz animátorként akár egész évben Spanyolországban, Görögországban vagy Cipruson!” Nem hiszek a sorsszerű dolgokban, de korábbi elhatározásom ellenére valami azt súgta, talán mégis csak ez az én utam. Beleolvastam, az egész hirdetést nagyon szimpatikusnak találtam és felkeltette az érdeklődésemet. Valahogy túl szép volt, hogy igaz legyen, de gondoltam adok neki egy esélyt. El is mentem két állásinterjú napra, a spanyolországi és a ciprusi állásinterjú napokon vettem részt. Mindkét interjú sikeres kimenetelű volt, a spanyol és a ciprusi partnercégtől is kaptam ajánlatot. Mindkét ajánlat más okból volt kecsegtető, hosszas civakodás után azonban Spanyolország mellett döntöttem.

Mallorca-n volt szerencsém teljes szezonban animátorkodni, április közepétől november elejéig. Kezdetben Cala Millor-ban, a Hipotels Hipocampo nevű kis, csak felnőtt hotelben dolgoztam egyedüli animátorként. A munka rém egyszerű volt, Darts, légfegyver-lövés, Sjoelbak, koktél játékok és néha reggeli torna lebonyolítása tartozott a feladataim közé. Ezen kívül az esti, külső fellépők által előadott Show-k közben kellett asszisztálnom. Ez a munkakör nem felelt meg az elvárásaimnak – számomra az animáció nem ez -, így azonnal kértem az áthelyezésemet.

Másfél hónap után sikerült átkerülnöm a szomszéd város egyik hatalmas családi hoteljébe, a Hipotels Mediterraneo Club nevű hotelbe, ahol sport- és fitness animátorként tevékenykedtem. Szerencsére ebben a hotelben megtaláltam mindent, amit kerestem, és amire szükségem volt: egy óriási, 17 fős létszámú animátor csapat tagja lehettem, az elvégzendő munka változatos volt és sokrétű (fitness kurzusokat és sportjátékokat vezettem le, néha Minidisco-t tartottam – annak ellenére, hogy nem voltam gyermek animátor -, részt vettem tánc show-kban, szerepeltem gyermekeknek szóló mese show-kban, kvízműsorokat tartottam négy nyelven, kapcsolatot tartottam a vendégekkel stb.) Az itt eltöltött öt hónap alatt rengeteget fejlődtem és rengeteg új képességre tettem szert, megnőtt az önbizalmam és felfedeztem számos rejtett képességet magamban. Ebben a szállodában megtapasztaltam, mi az igazi animáció. Idén szeretnék újra itt dolgozni.

Összességében nagyon elégedett vagyok az itt eltöltött hét hónappal, nem bántam meg, hogy Spanyolországot választottam és hogy visszatértem az animátorkodáshoz. Amíg tehetem, nem fogok felhagyni ezzel a tevékenységgel.

Ha fiatal vagy, még tanulsz, de nyaranta van pár szabad hónapod, jelentkezz! Egy életre szóló élményben lesz részed. Ha húszas éveid végén jársz és felmerül benned, hogy esetleg túlkoros vagy, de amúgy szívesen csinálnád, ne aggódj! Spanyolországban nem számítanak ritkaságnak a negyvenes, de akár az ötven feletti animátorok sem!!!

További beszámolók

Értesülj mindig elsőként a legfrissebb állásajánlatokról és híreinkről!
Írd be ide a neved és e-mail címed
Köszönjük!
Hozzájárulok, hogy részemre marketing üzeneteket juttassanak el. (Hozzájárulását egy kattintással bármikor visszavonhatja.)
Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre! Hotel Animation