fbpx
Bogi, 2019 Görögország

Imádom Görögországot. Már évek óta tervezgettem, hogy szeretnék hosszabb időt kint tölteni, megtaláltam ezt az oldalt, és irigykedve olvasgattam a jobbnál jobb beszámolókat. Azonban csak idén jött meg a bátorságom, hogy elmenjek a márciusi interjúra. Hihetetlenül boldog voltam, mikor jött a telefon, hogy sikerült, mehetek Görögországba.
A következő két hónapban másra sem tudtam gondolni, csak az utazásra, és a sok kalandra, ami előttem állt. Néha azért rám tört a pánik, hogy hogyan fogok kibírni 3 hónapot család és barátok nélkül, vajon megtalálom e kint a helyemet, elfogadnak e majd a munkatársaim, bírni fogom e a heti hat munkanapot, és még sorolhatnám.
Aztán gyorsan elérkezett május 30-a, a kiutazásom napja. Életem egyik legemlékezetesebb napja volt (már csak azért is, mert majdnem sikerült lekésnem a repülőgépemet), mikor megérkeztem a csodálatos, napsütéses Korfu szigetére, és megláttam a gyönyörű hotelemet. Az első pillanattól kezdve nagyon barátságos és segítőkész volt velem mindenki, rögtön megmutatták a szállást, ami a hotel mögött egy külön épületben volt. Nem volt egy luxuslakosztály, de csak aludni jártunk oda, így ki lehetett bírni. Majd megismerkedtem a munkatársaimmal, akik mindenben támogattak, és segítettek legyőzni a kezdeti nehézségeket. Rajtunk kívül egy francia animátorcsapat is dolgozott a hotelben, tőlük is sok mindent tanultam, és némi francia nyelvtudás is ragadt rám a három hónap alatt.  Később kaptam egy lengyel szobatársat, akivel úgy hiszem, örökké barátnők maradunk.
Habár gyerekanimátori pozícióra jelentkeztem, június elején még nem volt túl sok gyerek a hotelben, így két hétig belekóstolhattam a felnőtt animátori szerepbe is. Persze bele kellett rázódni, kezdetben félénk voltam, azonban pár nap alatt túltettem magam ezeken a nehézségeken, és éreztem, hogy az emberek is sokkal nyitottabbak lettek felém. Június 15-től pedig végre kinyithattuk a Kids’ clubot. Imádtam a gyerekekkel töltött idő minden egyes percét, rengeteget játszottunk, barkácsoltunk, minden nap fürödtünk a medencében, a kedvenc programom pedig az esti minidisco volt. Heti kétszer pedig a francia csapattal együtt táncos műsorral szórakoztattuk a vendégeket, nagyon szerettem a színpadon szerepelni, táncolni, és díszes jelmezekbe bújni.
Szabadnapjaimon mindig mentem valamerre, ezek közül azt emelném ki, mikor magyar vendégekkel ismerkedtem meg a hotelben, és elhívtak magukkal kirándulni, béreltek kocsit, és bejártuk szinte az egész szigetet.
Nem sok pénzt költöttem a három hónap alatt, mivel szállásunk volt, a hotel éttermében ehettünk és ihattunk, amit csak akartunk, a szabadnapokon pedig leginkább az olcsó, de teljesen modern helyi járatos buszokkal közlekedtem, így sokat tudtam spórolni, fizetésem nagy részét félre is tudtam tenni.
Természetesen voltak mélypontok ez alatt a három hónap alatt, amikor úgy éreztem, nem bírom tovább, haza akarok menni. Nem volt egyszerű hat napot végigdolgozni minden héten reggeltől estig a nagy melegben, és persze a szabadnapok sem a pihenésről szóltak. Ennek ellenére a gyerekek minden nap mosolyt csaltak az arcomra, és új erőt adtak, a szabadnapjaimon szerzett élmények teljesen feltöltöttek. Fantasztikus embereket ismerhettem meg a világ minden tájáról, hihetetlenül jó érzés volt, mikor úgy köszöntek el a nyaralásuk végén, hogy remélik, még találkozunk, és meghívnak a saját otthonukba.

Ez a sok-sok élmény és utazás megtanított arra, hogy higgyek magamban, legyen bármi nehézség is, soha nem szabad feladni. És amit legfőképpen megtanultam, az az, hogy akkor lehetünk igazán boldogok, ha küzdünk az álmainkért, és nem félünk belevágni életünk legnagyobb kalandjába! Szóval, remélem, hogy már így a beszámolóm végére gondolatban ki is töltötted a jelentkezési lapodat! 😉

Sok szerencsét, és csodálatos nyarat kívánok!  Bogi <3

További beszámolók

Értesülj mindig elsőként a legfrissebb állásajánlatokról és híreinkről!
Írd be ide a neved és e-mail címed
Köszönjük!
Hozzájárulok, hogy részemre marketing üzeneteket juttassanak el. (Hozzájárulását egy kattintással bármikor visszavonhatja.)
Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre! Hotel Animation