fbpx
Jani, 2014 Ciprus

Azzal kezdeném az élménybeszámolómat, hogy mindenkinek tudom ajánlani, hogy legalább egy szezon erejéig próbálja ki magát és képességeit egy ilyen munkakörben. Számos hasznos tapasztalatra és élményre tehetsz szert, és emellett új ismerősöket és barátokat is szerezhetsz.
Én egy héttel a kiutazásom előtt jelentkeztem a munkára, ennek ellenére minden egyszerűen és gördülékenyen ment. Miután a kinti cég megnézte az önéletrajzomat, és visszajeleztek a Hotel Animation-nak, hogy megfelelőnek találták a jelentkezésemet, Viktor részéről kaptam egy e-mailt, hogy hamarosan keresnek telefonon Ciprusról. Szóval volt időm felkészülni egy angol nyelvű telefonos interjúra. Miután ez is meglett, azonnal küldték a szerződésemet. Itt említeném meg, hogy mindenki olvassa el pontosan a szerződést, hogy kint ne érjék meglepetések, és vigye is magával azt. A kinti cég teljesen korrekt volt, hisz mindent betartottak, amit a szerződésben vállaltak, emellett a Hotel Animation is szimpatikusnak bizonyult a gyors és rugalmas szervezésük alapján, amiért egyébként tőlünk egy fillért sem kértek.
Munka: Elsősorban sport foglakozásokat szerveztem a hotel vendégei számára (vízilabda, röplabda, tenisz, darts, billiárd), de számos alkalommal besegítettem a gyermek animációba is. Esténként pedig a kollégáimmal mini disco-t, karaoke bulikat és hasonló műsorokat szerveztünk. A munka pörgős volt, de elvégezhető, és nagyon sok jó élményt adott, hiszen közben te magad is részesévé válsz a vendégek szórakozásának. Sőt te dobod fel a nyaralásukat. Cserében ők „hálásak $” lesznek. J Aki szeret sportolni, táncolni és imádja a napsütést és a tengert, már most jelentkezzen!
Szállás, étkezés: A kint tartózkodás alatt a hotel biztosított számunkra szállást és étkezést. A lakás szerény volt, de tiszta és lakható. Naponta 4X étkeztünk a hotelben, az étel ehető és friss volt, de nem annyira változatos.
Személyzet: Az én tapasztalatom az volt, hogy mindenkivel ki lehetett jönni. Fontos, hogy őket is a kollégáidnak tekintsd, mert egymás munkáját segítitek. Ha ezt megteszed, akkor számíthatsz a „rutinos rókák” segítségére. (karbantartók, takarítónők, konyhai személyzet, bárpultosok és recepciósok)
Pihenés, szórakozás: Nekünk napközben sok szünetünk volt, így jutott idő pihenésre is. Napi 8-9 órát dolgoztunk megbontva. Hetente pedig járt egy teljes szabadnap. Ezalatt el tudsz menni kirándulni, strandolni vagy bulizni.
Nehézségek: Ha nem vagy rutinos idegennyelv-használó, akkor az elején kicsit izgulhatsz, hogy nem tudsz kommunikálni a vendégekkel vagy a személyzettel. Nem kell félned ettől. Inkább beszélj nyelvtani hibákkal, de merj bátran megszólalni, idővel fejlődni fogsz. Szokatlan lehet a klíma. Fontos, hogy sokat igyál, és védd magad a naptól. Napközben pedig tartsd teljesen sötétben a szobádat ahol alszol, így mindig hűvös marad. Én szezon közben hotelt cseréltem, mert az animátor csoportvezetőmmel sok probléma volt. Ezt azért írom le, hogy lásd, erre is van lehetőség. Tehát ha neked fontos, hogy dolgozz, a kinti cég is segítőkész lesz veled.

Ne habozz! Jelentkezz! Én nagyon örülök, hogy kimentem, mert most repültem például életemben először, és tengernél sem jártam előtte még soha. Amióta hazajöttem sikerült munkát is találnom, ahol a kinti munka során tovább fejlődött angol és orosz nyelvtudásomat hasznosíthatom.

További beszámolók

Értesülj mindig elsőként a legfrissebb állásajánlatokról és híreinkről!
Írd be ide a neved és e-mail címed
Köszönjük!
Hozzájárulok, hogy részemre marketing üzeneteket juttassanak el. (Hozzájárulását egy kattintással bármikor visszavonhatja.)
Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre! Hotel Animation