fbpx
Rita, 2013 Ciprus

Emlékszem arra napra, amikor izgatottan mentem február elején az állásinterjúra és hopp már itthon is vagyok 9 hónappal később. Olyan gyorsan eltelt ez az időszak és még is annyi mindent éltem át. Rengeteg új tapasztalatra tettem szert kint a 6 hónap alatt és a nyelv tudásom, valamint a kommunikációs képességem is fény éveket fejlődött.
Egy biztos, animátornak lenni nem nehéz, ha élvezed, amit csinálsz, de nem mindenki képes rá. Sokan vannak, akik feladják az elején, de ha ráérzel az ízére, már csak arra gondolsz, mikor is kezdődik a következő szezon. Hogy mit jelent animátornak lenni? Nos, rengeteget kell játszani, sportolni, táncolni, és ami talán a legfontosabb a vendégekkel jó kapcsolatot kialakítani, beszélgetni és meghallgatni. Bár semmisem fehér, vagy fekte, de ha a rossz és a jó dolgokat egy mérlegre kéne tennem, akkor azt kell, hogy mondjam ez volt éltetem egyik legfantasztikusabb élménye.
Cipruson dolgoztam egy 4 csillagos szállodában a tengerparton és a szállásunk, ahol mi animátorok, mind együtt éltünk, mindössze gyalog csak 10 percre volt a hoteltől.
Én, valószínűleg a táncos hátteremnek köszönhetően az első 5 hónapban heti 3x tartottam reggeli tornát és 3x zumbát, amit amúgy egy másik profi táncos kollegám tanított be nekem. Időnként nekem kellett tartani a vízi aerobicot is és délután pedig egy vicces „water wars” nevezetű játékot tartottam, vízi bombákkal, amit a gyerekek és a felnőttek egyaránt élveztek. Este pedig ott volt az elmaradhatatlan Mini Disco és más egyéb programok. Az is előfordult időnként, hogy a Kids Club-ban kellett lennem a gyerekkel. Ilyenkor rajzoltunk, színeztünk és homokvárat építettünk a strandon. Az utolsó 1 hónapban a tinikhez osztottak be. A főszezonban, 2 hetente szerveztünk „Beach party-t” és 2 hetente „Fire pool show-t”, ami eszméletlen látványos volt, de nem kevés háttér munka. Igen, az animáció nem merül ki a különböző programokban és a vendégekkel folytatott beszélgetésekben itt bizony, kemény háttérkészületek is vannak, amik sokszor több időt vesznek el, mint maga a tevékenység. Például 10 naponta volt nálunk úgynevezett cabaret show, amikor mi animátorok adtunk elő különböző koreográfiákat és sketch-ket, amikre kb az első másfél hónapban, minden nap az ebédszünetünkben 1 és 2 között próbáltunk, még a szabadnapunkon is. Minden fáradozásnak meg van a maga jutalma. A vendégek imádtak minket. Olyanok voltunk, mint a sztárok!!! A legtöbb vendég, ha meglátott minket, már előre nevetett, vagy mosoly ült az arcukra, oda jöttek, hogy megöleljenek és volt, hogy külön oda hívtak az asztalukhoz, hogy csak beszélgessünk velük és bizony néha még borravaló és csurrant csöppent…
Emellett majdnem minden egyes szabadnapomon igyekeztem turista lenni és különböző utakon részt venni, valamint újabb és újabb strandokat felfedezni és a közeli városokat megcsodálni. Amúgy, ha időben elárulod, hogy animátor vagy, akkor rengeteg helyen kapsz kedvezményt és sok kiránduláson ingyen is részt vehetsz.
Ha érzel magadban kalandvágyat és szeretsz emberekkel foglakozni és esetleg még a nyelvtudásodat is szeretnéd fejleszteni, ne késlekedj és jelentkezz a következő szezonra. Nem fogod megbánni!!!

További beszámolók

Értesülj mindig elsőként a legfrissebb állásajánlatokról és híreinkről!
Írd be ide a neved és e-mail címed
Köszönjük!
Hozzájárulok, hogy részemre marketing üzeneteket juttassanak el. (Hozzájárulását egy kattintással bármikor visszavonhatja.)
Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre! Hotel Animation