fbpx
Bálint, 2014 Görögország

Halihó! Én fél évig dolgoztam Görögországban egy gyönyörű szigeten, Rodoszon. Miután megkaptam az e-mailt, hogy felvettek Teenager animátornak, a leendőbeli főnököm fel is vette a kapcsolatot velem. Áprilisban ki kellett mennem egy képzésre, Krétára 10 napra, ahova csak azok jöttek, akik a nyáron gyerekekkel (kids, junior, teenager) foglalkoztak. Mindent a cég fizetett, a repülőjegytől kezdve a szállásig, kajáig, mindent.
A tréning nagyon jó volt, és már ott sok barátot szereztem, akikkel mai napig tartom a kapcsolatot.
A szálloda nyitása előtt kb egy héttel kellett kimennünk, hogy mindent elrendezzünk, mire megjönnek az első vendégek.
Az első pár héten idősebb, főleg német vendégeink voltak, akikkel nagyon nem lehet röplabdázni, focizni stb.. ezrét maradt a beszélgetés. Hála Istennek nagyon jó főnökünk volt és ő mindent elmondott, hogy, hogyan kell „guest-contact”-ot csinálni profin. Minden kezdet nehéz, de megbirkóztunk vele.
Június végén már érkeztek teenagerek szép számmal, így én váltottam. Az előző évi programokhoz hasonló programot kellett terveznem, de ha voltak új ötleteim terveim azt megvitattuk és sokat használtunk is. Volt benne vízibicikli verseny, foci, számháború (ez az én ötletem volt, mert imádok számháborúzni J) vízi játékok stb..
Minden nap két vízilabdát tartottunk (délben és 17-kor). Felnőttek, öregek, gyerekek egyaránt játszhattak. Mi animátorok voltunk a „referee”-k felváltva. Úgy hívtuk,hogy ’a nagy összecsapás a spártai és római gladiátorok között’. Gladiátornak öltözve, ordibálva gyűjtöttük az embereket a strandon. Főszezonban volt, amikor több mint 50 ember játszott.
E mellett én a teenagereket gyűjtöttem minden nap. Igazából csak pár nap kellett őket keresgélni, mert miután összebarátkoztunk, jöttek maguktól.
Minden hétfőn Olympic day volt, ami azt jelentette, hogy egy versenyt találtunk ki aminek a nyertese nyert egy ingyen jegyet a Banana safarira (hajó húzta banán alakú matraccal elmentünk egy gyönyörű öbölbe)
Többi napokon volt amikor gokartozni kellett elmennem velük, és minden csütörtökön feljártunk a csúszda parkba. Persze nekem ez mind díjtalan volt.
Természetesen a minden esti family-disco és az esti előadások sem maradhattak el. Az elején a főnököm megmutatta, hogyan kell konferálni mikrofonba a family discot. Egy hétig ő csinálta, azután rám bízta.
Minden este volt valamilyen előadás a felnőtteknek. Egy héten 3- szor jöttek külsősök (táncosok, akrobaták, énekesek) és 4- szer mi adtunk elő saját show-t. Előadtunk musical részleteket ( Tanc de vampire, Notredame de pari, Phantom of the Opera) különböző nyelveken, hogy mindenkinek kedvezzünk. Csináltunk még comedy show-kat Disney storit és beach partykat.
Főszezonban esténként kellett alternatív programokat csinálni a gyerekeknek (kidobó, foci, vízilabda…).
Ezt csináltam augusztusig, utána kezdődött mindenkinek a suli, így teenagerek se voltak. Szeptember közepétől én csináltam a röplabdát és a vízilabdát is. Visszajöttek az idősebb vendégek, de már nem jelentett problémát, hogy ’guest-contact’-ot csináljunk.
Október közepén jöttem, haza, kimerülten, de rengeteg élménnyel.
Nagyon megérte elmenni animátornak. Sok nehézség volt ugyan, de ez által sokat fejlődött a személyiségem is. Könnyebben és jobban kommunikálok, nagy tömeg előtt és színpadon is. Sokat javult a nyelvtudásom (angol, orosz) és ami a legjobb, hogy kinyílt a világ előttem. A csapatban 14-en voltunk, 8 különböző országból (görög, olasz, ukrán, szlovák, cseh, lett, német és magyar), ezáltal megismertem más kultúrákat is. Máshogy állok az élethez, és sokkal önállóbb és bátrabb lettem.
Mindenkinek csak ajánlani tudom! Segít a személyiségfejlődésben, jó buli, és pénzkereseti lehetőség! Sokat, kell dolgozni, van, hogy napi 11-13 órát, de ha élvezi az ember, akkor nem nevezhető munkának.

További beszámolók

Értesülj mindig elsőként a legfrissebb állásajánlatokról és híreinkről!
Írd be ide a neved és e-mail címed
Köszönjük!
Hozzájárulok, hogy részemre marketing üzeneteket juttassanak el. (Hozzájárulását egy kattintással bármikor visszavonhatja.)
Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre! Hotel Animation